Екип

Яна

P1190158

Снимка: Личен архив

„След раждането на големия ми син останах надълбоко в темата бременност и раждане и вече повече от 5 години помагам на бъдещи и настоящи родители да се информират за различните възможности, които имат. Първоначално започнах да работя с майки, които желаят вагинално раждане след цезарове сечение и постепенно разширих кръгозора си за една по-пълна грижа обхващаща зачеването, бременността, раждането, родителството. Съпътствам семействата в процеса им на търсене и осъществяване на решенията, които са подходящи лично за тях.

Идеята за този сайт беше доста дълго обмисляна и се радвам, че най-сетне назря момента да я осъществя.“

Елизабет

Unbenannt

Снимка: Личен архив

„Интересът ми към съзнателното зачеване, проблеми през бременността и справянето с тях, естествено и активно раждане и най-вече в частта му водно раждане, както добър старт за новия човек и успешно и удовлетворително кърмене, датира от края на 2008 година.

За изминалото време опознах досегашните си близки и познати по един нов начин и придобих много нови лични приятелства на база тези теми. Започнах да ги виждам с други очи и всъщност за пръв път в живота си истински да обръщам внимание на тематиката. Това много ме промени и обогати като личност. За последното съм благодарна на съдбата и на всяка една жена, споделила с мен изживяванията си.

Реших да подпомагам проекта, защото е с мирни намерения и виждам истинска необходимост да се говори откровено и да се споделят неподправени емоции и информация от първа ръка.“

Мира

1600023_10202471526924830_1610645961_n

Снимка: © Калина Арсова

„В очакване на появата на първото си дете осъзнах аспекти от живота, за които преди не подозирах. Темата за раждането започна живо да ме вълнува и сякаш се заразих с роодилна тръпка, която не отминава и сега, когато той е вече моето малко пораснало момче. Останах свързана с раждането и се вълнувам с всяка очакваща майка, до която се докосвам.

След появата на детето ми започнах да копнея да се занимавам с нещо, което наистина ме вълнува и докосва. Преминах обучение за дула, както и за инструктор при подготовка за раждане и създадох сайта Roshavo в подкрепа на привързаното родителство след появата на малкото човече. Вълнува ме още родителството в хармония с нуждите на бебето, носене на бебето и малкото дете (бебеносене), както и игрови подходи при възпитание на детето, с уважение към неговата личност. Включвам се в проекта с много трепет, тъй като отдавна смятам, че нуждата от платформа за споделяне на цялата палитра от емоции около едно раждане е назряла. За раждането трябва да се говори – така, както е преживяно. А то е уникално и различно за всяка една от нас.“